Thursday, 14 January 2016

Resdung oh resdung

Oops, sawangg...sawangggg...akak busy dik. Ni baru berkesempatan, nak share tentang resdung.

RESDUNG
=========

Tentu ramai yang sinonim dengan penyakit resdung ni kan!.. Atau nama lainnya adalah "Penyakit Hidung".

Percaya tak kalau saya cakap, semua orang ada penyakit resdung..tapi, cuma teruk ataupun tak je.. Setuju?

💡 Tahukah Anda..
"Di anggarkan hampir 25% penduduk Malaysia mengalami penyakit resdung yang SERIUS."

Ok..ada tak yang tahu..apa punca penyakit resdung ni? Macam mana kita boleh dapat penyakit ni?.. Nak tahu??

Penyakit resdung ni berpunca daripada akibat jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga sekeliling..

Kita juga boleh terkena penyakit resdung ni melalui pemakanan kita.. Betul?

Ok lah..saya kongsikan sedikit simptom penyakit resdung ni..

👉Simptom sakit resdung :
✏ Gatal di bahagian rongga seperti hidung, telinga, mata dan sekitar kawasan muka.
✏ Hidung tersumbat
✏ Nafas berbau
✏ Kulit kepala sering gatal dan berkelimumur serta rambut sering gugur
✏ Kulit muka akan kelihatan kusam
✏ Penglihatan boleh jadi kabur

Alhamdulillah.. Selepas saya mengamalkan Qaseh Adinda dan Garam Mineral Sole Ana Edar, resdung saya dah banyak sangat berkurangan! 😍 Dah tak bersin lagi setiap pagi..mata, hidung, telinga, dan muka saya pun dah tak gatal lagi macam dulu..makan-makanan laut pun tak perlu nak berpantang. Dan satu lagi yang paling bestnya..adalah..rambut saya dah tak gugur dengan banyak tau! Dulu saya sampai takut tengok rambut saya gugur..sekali kita belai rambut tuu..segenggam rambut gugur..😫😫 sampai saya takut..takut masalah berterusan..nanti botak camne??😖

Saya pun tertanya-tanya..macam mana Qaseh Gold dan Sole ni boleh bantu selesaikan masalah saya..

Owh..rupaya produk Qaseh Gold  ni bersifat antioksida.. Yang mana, ianya sangat rapat dikaitkan untuk mengatasi masalah keradangan..

Salah satu masalah keradangan tu adalah "RESDUNG".

Nak tau kandungan Qaseh yang boleh dikaitkan dengan keradangan ni?..

Keradangan/Alahan resdung ni boleh dirawat dengan bantuan MADU dan HABBATUS SAUDA..yang mana kedua-duanya adalah bersifat antioksida dan anti histamine.

Oh ya! Apa pula fungsi Sole?

Haa..kalau nak tau.. Garam Mineral Sole ni adalah garam kristal HIMALAYA yang mempunyai 84 jenis mineral yang diperlukan oleh badan kita yang mana ianya adalah GARAM yang terbaik di dunia..dan 100% tulen dan semulajadi tau!. Fungsinya adalah membantu penyerapan nutrien dan vitamin ke dalam badan.

Anda dah jelas tentang resdung??😄😄
*****************************
Ok lah.. Saya share lagi sikit tentang resdung ya..

Kalau kita biarkan resdung berlarutan..banyak yang akan terganggu pada sistem badan kita tau!.. Antaranya :
❗ Sistem Imun, pergerakan dan amalan seharian kita akan terganggu.
❗Ketidakselesaan setiap hari kerana bersin yang berlarutan.
❗ Masalah kegatalan di muka.
❗  Kena pantang makanan
❗ Sering sakit kepala/ migrain.
❗ Emosi jadi tak stabil dan sering Stress.

Anda sanggup ke nak hadapi segala gangguan tersebut setiap hari?.. Tepuk dada tanya hati k!..Jawapan ada ditangan anda..😊

Yang penting apa yang saya pernah alami (resdung) sebelum ni..sekarang saya dah lega sangat!..tak perlu lagi saya nak hadapi gangguan akibat resdung tu sepanjang hari!.. Syukur ada Qaseh! 😘😘

Saya just sharing je pengalaman saya dengan uolls.. 😉😉 dan Terima Qaseh pada yang sudi membaca coretan saya yang panjang lebar ni ya! 😘😘

Saturday, 12 December 2015

Apa Tu Qaseh?

soalan lazim yg org tnye pasal qaseh? Ade kelulusan KKM ke?

Qaseh adalah sejenis minuman herba bertenaga yg menggabungkan makanan sunnah dan herba tradisi. Ia diklasifikasikan sebagai makanan oleh KKM dan tdk memerlukan nombor pendaftaran MAL sebagaimana ubat-ubatan atau dadah yg terkawal....

So, jgn risau kalu qaseh xde KKM ye....yakinlah dengan pemakanan sunnah....lagipun sy pun dah amalkan xde masalah.....Alhamdulilah sihat walafiat...sumenya terpulang pada kita....tepuk dada tanya hati...

019-551 9015
019-551 9015

Sunday, 6 December 2015

Kelas untuk disewa

Ruang untuk disewa.

Assalamualaikum w.b.t
Kami mempunyai ruang untuk disewa di tingkat atas kedai. Sangat sesuai kalau nak buat kelas atau bengkel, sebarang demonstrasi mahupun seminar. Kelengkapan seperti kerusi dan meja kami sediakan, ruang ini juga berhawa dingin serta mempunyai kemudahan internet.

Lokasi : Batu 18, Guar Chempedak, Kedah. Di tepi Jalan utama Alor Setar-Sungai Petani. 
Kemudahan : Tempat Letak kereta, Tandas dan makan dan minum boleh kami sediakan mengikut permintaan.
Kadar Sewa : boleh dirunding mengikut kesesuaian harian / mingguan/ atau bulanan pada kadar sangat berpatutan.
Hubungi : 013-4585039 (saiful)
                   019-5519015 (najihah)